İmamoğlu Un Fabrikasına Şehit Nuri Tavşanlıoğlu MTAL olarak teknik gezi düzenledik.
Ekmek, kek ve bisküvi gibi unlu mamüllerin üretiminde kullanılan unun buğdaydan elde edilme sürecini yerinde gözlemlemek için İmamoğlu Un Fabrikasına Şehit Nuri Tavşanlıoğlu MTAL olarak teknik gezi düzenledik. Bu gezimiz esnasında buğdayın fabrikaya ulaşımına müteakip silolara alınmasını, sonrasında da işlenmek üzere hatta gönderilmesini yerinde inceledik. Buğday ilk önce hava ile çalışan elevatörler yardımıyla temizleme işleminin yapıldığı yerlerden geçmekte sonrasında öğütme işlemine tabi tutulmaktadır. Öğütülen buğdaylar elekten geçirilmekte ve boyutuna göre ayrılmaktadır. Un kepekli un ve kepek çeşitleri oluşturulmaktadır. Laboratuvar bölümü ise gelen buğdayın hangisinin daha iyi olduğu hangisinin alınıp alınamayacağı hakkında yaptığı deneyler neticesinde yönetime bilgi vermekte yönetimde buğdayı bu bilgiye göre almaktadır. Sonrasında fabrikaya alınan buğday yukarıdaki aşamalardan geçerek un haline dönüşmektedir.